Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden over onze producten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via ons online contactformulier.  

 

1. Kan ik de Simkaart in iedere Smartphone gebruiken?

De Simkaarten van one2mobile kunnen in iedere willekeurige Smartphone worden gebruikt. Wel kan het voorkomen dat voor de instelling van het mobiel internet de APN gegevens moeten worden aangepast in uw Smartphone. U gaat hiervoor naar het instellingen menu van uw Smartphone en kiest daar voor 'Mobiel Netwerk' vervolgens 'Opties mobiele data' 'mobiele data netwerk'. Zet vervolgens in het veld APN (acces point name) de naam: chili (let op kleine letters gebruiken). De velden gebruikersnaam en wachtwoord moeten leeg zijn.

2. Wat zijn de juiste instellingen voor mobiel internet?

Soms is het nodig om de instelling van het mobiel internet handmatig in te stellen op uw smartphone. U gaat hiervoor naar het instellingen menu van uw Smartphone en kiest daar voor 'Mobiel Netwerk' vervolgens 'Opties mobiele data' 'mobiele data netwerk'. Zet vervolgens in het veld APN (acces point name) de naam: chili (let op kleine letters gebruiken). De velden gebruikersnaam en wachtwoord moeten leeg zijn.

3. Werkt de SIMkaart ook in het buitenland?

Ja, uw one2mobile Simkaart werkt zonder extra kosten door heel Europa inclusief Turkije. U hoeft geen instellingen hiervoor aan te passen.

4. Hoe kan ik een een nieuwe bundel met tegoed aankopen? 

Het opwaarderen van de bundels werkt eenvoudig via de app of via uw online 'Mijn one2mobile' via www.mijn.one2mobile.com . U kunt kiezen tussen de verschillende bundels Mix, Bellen + SMS of Data + SMS en de bedragen €5,- €10,-  of € 20,-. Afrekenen kan via IDEAL of creditcard.

5. Ik heb de simkaart in een GPS horloge gedaan maar krijg een offline melding in de app. 

Mogelijk staan de APN instellingen in het toestel nog niet goed ingesteld waardoor het horloge geen contact met het internet maakt. Stuur een SMS naar het telefoonnummer van het horloge met de tekst: pw,123456,apn,chili,,,26006# (let op! kleine letters en geen spaties gebruiken). U ontvangt een bevestigings SMS van het horloge terug dat de instelling correct is. Krijgt u geen bevestigings SMS? Stuur dan de volgende tekst: pw,523681,apn,chili,,,26006#. Lukt het nog steeds niet, neem dan even contact op met onze supportdesk, zij kunnen u verder helpen.

6. Ik kan niet meer uitbellen, mijn toestel zegt 'Unable to connect'. 

Het beltegoed van uw 'voice bundel' is op. Ga naar uw one2mobile app en kies voor de optie 'Kies bundel' u heeft hier de keuze om een nieuwe bundel aan te kopen. Afrekenen kan via creditcard of IDEAL betaling via de app.

7. Het lukt niet om via mijn bank app op te waarderen. 

Momenteel is het niet mogelijk om uw belbundel via de optie 'bankapp' te af te rekenen. Kies voor de optie 'Betaal zonder bankieren app' of bij ING voor 'Gebruikersnaam en wachtwoord'. Start de IDEAL browser van uw bank niet direct, sluit de app dan even af en start deze opnieuw op. Wij zijn momenteel bezig om deze IDEAL verstoring op te lossen. Lukt het hierna nog niet dan kunt u altijd gebruik maken van onze online omgeving via www.mijn.one2mobile.com

8. Ik heb een databundel aangekocht maar mijn toestel komt niet online. 

Mogelijk moet het toestel opnieuw de toegangsinstellingen voor internet laden (APN instellingen). Zet het toestel even uit en schakel het opnieuw in.

9. Waar kan ik de PUK code vinden voor het registreren van de Simkaart?. 

De PUK code staat op de Simkaarthouder die u bij uw aankoop hebt ontvangen en bestaat uit 8 cijfers.

10. Ik heb een tweede Sim toegevoegd maar kan deze nog niet zien in de app?. 

Log na toevoegen van de tweede Simkaart de app uit en log opnieuw in. Door te drukken op het pijltje achter de 'Simselector' is de nieuwe Simkaart zichtbaar.

11. Ik heb een bundel aangekocht maar zie deze niet in de app terug? 

Nieuwe bundels worden geplaatst direct onder de startersbundel met de aanduiding 'Actieve bundels'. Ze staan dus visueel onder de starterbundel. De starterbundel zal verdwijnen zodra deze volledig is opgebruikt.

nieuwe bundels worden toegevoegd onder de startersbundel

12. Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten voor het inloggen op de app?

Uw gebruikersnaam is het telefoonnummer van uw simkaart inclusief de landcode. In dit geval 00316... Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u via de wachtwoord vergeten functie een nieuw wachtwoord opvragen via het door u geregistreerde E-mail adres.

13. Ik heb mijn simkaart enige tijd niet gebruikt en kan nu niet meer inloggen en opwaarderen

Mogelijk heeft u de simkaart langer dan 180 dagen niet gebruikt. In dit geval wordt het 06 nummer van de simkaart gerecycled. Wij doen dit op verzoek van de ACM (autoriteit consument en markt) om de 06 nummer schaarste in Nederland tegen te gaan. Maakt de simkaart eenmaal per 180 dagen contact met het GSM netwerk dan blijft de simkaart actief. Is de simkaart verlopen, dan kunt u een nieuwe simkaart bestellen in onze webshop: https://www.one2track.nl/alle-gps-horloges/accessoires/one2mobile-sim-detail